Material och ytbehandling

Alla armaturer av märket Noral är tillverkade av gjuten aluminium. Vi tillämpar både kokill och pressgjutning. För att uppnå högsta möjliga produktkvalitet har vi valt aluminiumlegering av dokumenterad högsta kvalitet för användning i utomhusmiljö. Ur miljösynpunkt är materialet självklart återvinningsbart till 100 procent.

Omfattande AST-tester (acid salt test) har gjorts för att hitta bästa möjliga ytbehandling mot korrosion, hela tiden med miljön i fokus. Ritsprov efter 1400 timmar AST-test visar absolut bästa skydd mot korrosion. Med dålig förbehandling tar korrosionen snabbt fart i det skadade aluminiumet och topplacken faller sakta av den behandlade ytan. Med vår förbehandling uppstår inte det problemet. Det kommer endast att visas som ett ärr i ytan. Detta system kallas för Marine Qualicoat och överträffar till och med vår tidigare berömda metod, Polyseal. För att upprätthålla UV-beständighet i topplacken har vi valt ett polyesterpulver av klass II-kvalitet. Det innebär i praktiken att 50 procent av topplackens lyster är bibehållen efter tio år. Gör man avkall på kvaliteten och går ner i klass så tappar man lystern redan efter fyra år. Vissa kulörer är extra utsatta för solljus, till exempel rött och svart. Då är det extra viktigt att välja rätt topplack.

Noral-produkter har en utmärkt kvalitet över tid som gör att vi kan garantera dig många års bekymmersfri användning, även i de allra mest krävande miljöer.